MAJLIS SAMBUTAN MAULIDUR RASUL KALI PERTAMA DI MADRASAH KHAIRU UMMAH 1433H/2012M

 

Abu syamah guru kepada Imam nawawi setiap kali tiba hari kelahiran Baginda saw,beliau bersedekah sempena membuat kebajikan dihari yg mulia ini iaitu lahirnya Nabi yang menjadi rahmah bagi sekalian alam.

Apa2 saja pembelanjaan bertujuan menyambut dan membesarkan hari kelahiran Baginda saw dengan niat yg ikhlas,insyaAllah mendapat ganjaran drp Allah kerana firmanNya bermaksud: ” Sesiapa yang mmbesarkan syiar2 Allah,maka sesungguhnya ianya adalah termasuk dalam ketakwaan hati(iaitu termasuk dalam menjunjung perintahNya & menjauhi laranganNya.”(alhaj: 32)..

Termasuk dalam syiar2 Allah ialah diri baginda kita Nabi Muhamad saw sebagaimana tersebut dalam kitab ‘Hujjahtullahi baalighah’ karangan Shah Waliyyullah’..maka adakah sia2 berbelanja dan mengeluarkan duit untuk program sambutan maulid ini??

Jesteru jemputlah beramai-beramai ke Sambutan Maulidur Rasul 1433H/2012M buat julung kalinnya diadakan di Madrasah Khairu Ummah pada hari sabtu ini 4 Januari 2012 selepas maghrib…kehadiran anda amat dialu-alukan…

Diharap dengan sambutan ini kita dapat memperingati jasa dan pengorbanan insan yang paling mulia dan dikasihi iaitu junjungan besar kita Nabi Muhammad s.a.w. InsyaAllah.. amin..

Advertisements

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s